Toelichting financiële check

Bij het toewijzen van appartementen waarbij er meerdere gegadigden voor 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat al een financiële check heeft laten doen. Een financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen of toont aan dat je de koopsom uit eigen middelen kunt betalen. Je kunt ons dit laten weten door een document van je bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker te uploaden bij het inschrijfformulier.

Waarom financiële check

Bij nieuwbouwprojecten komt het soms voor dat de financiering van de woning niet haalbaar blijkt te zijn, dit is voor zowel de koper als de ontwikkelaar jammer. Om teleurstelling te voorkomen is het daarom belangrijk dat geïnteresseerden die zich inschrijven goed op de hoogte zijn van hun financiële mogelijkheden. Wanneer alle kopers de zekerheid hebben van een financieringsverklaring, is de kans groter dat het project snel verkocht is en het project doorgang kan vinden.

Voorwaarden financiële check

Let erop dat in het document staat dat je het benodigde bedrag voor de door jou gewenste woning kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen. Aan je financieel adviseur kun je vragen welke gegevens hij/zij daarvoor nodig heeft. Bij voorkeur staat op het document de plaats, projectnaam, deelfase van het project en eventueel bouwnummer(s). Verder is het belangrijk om je NAW gegevens toe te voegen.

Dit document laat je opstellen door de hypotheekadviseur / -verstrekker. Laat het bij voorkeur opstellen na de start verkoop, zodat je verklaring opgesteld kan worden op basis van de definitieve prijslijst. Nadat de verkoop is gestart kun je bij het doorgeven van je voorkeuren het document uploaden. Mail het document niet apart naar een van de makelaarskantoren. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Uiteraard kunnen de betrokken makelaarskantoren je hierbij van dienst zijn. Je kunt hiervoor contact opnemen met Boumij makelaars of Het Waare Huis.