Duurzaamheid

Stelt u zich een woning voor die van alle comfort is voorzien, waarin je gezond kunt leven en die daarnaast ook nog eens goed betaalbaar en waardevast is. AM ontwikkelt woningen die we zo hebben ontworpen dat we de kwaliteit van wonen kunnen verhogen en tegelijkertijd klimaatverandering tegen gaan. Het creëren van een duurzame leefomgeving zowel in als om het huis. Dat is waar wij naar streven.

Gasvrij

De woningen worden aardgasvrij. Dat betekent dat de woningen op een duurzame warmtebron worden aangesloten. Dat minimaliseert de CO2 uitstoot en draagt u met deze woning bij aan een beter klimaat.

Duurzaam gaat verder dan energie

Duurzaamheid gaat verder dan energie. Er zijn meerdere duurzame voordelen op verschillende niveaus. Denkt u daarbij aan gezondheid en comfort of toekomstwaarde. We hebben alle voordelen per niveau voor u op een rij gezet.

Gezondheid en comfort

De combinatie van duurzame materialen, een goede ventilatie en comfortabel verwarmingssysteem maken dat de woningen een positieve impact hebben op de gezondheid van de bewoners. Het duurzame vloerverwarmingssysteem is comfortabel en gezond. Zo is er minder stofcirculatie en een aangename warmteafgifte.

De schil van het gebouw is geïsoleerd met HR++ beglazing en hoogwaardige vloer-, wand-, en dakisolatie. Dat bespaart stookkosten en maakt de woningen tochtvrij.

De woningen zijn voorzien van een ventilatiesysteem die de luchtkwaliteit altijd op een hoog niveau houdt. Dat maakt de woning aangenaam en gezond.

In de openbare ruimte komt veel groen terug. Dit is goed voor de lokale biodiversiteit, waterberging en maakt de wijk ook aantrekkelijker om te wonen.

Uw woning is helemaal klaar voor de toekomst. Zo is de woning voor de komende jaren onderhoudsarm ontwikkeld en is er gebruik gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. Uw woning voldoet aan de allerlaatste eisen met betrekking tot duurzaamheid en u hoeft uw woning dus niet aan te passen met nieuwe dure gasvrije installaties.

De woningen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen. Zo wekt u zelf groene energie op, dat is betaalbaar en goed voor het klimaat.

De woningen zijn voorzien van een bodemwarmtepomp die restwarmte gebruikt voor de vloerverwarming. Daarmee kan de woning zelfs gekoeld worden op hete zomerdagen. Daardoor is de woning extra comfortabel.

Bij een nieuwbouw woning met energiebesparende voorzieningen heeft u naast het feit dat de energielasten lager zijn ook recht op extra hypotheekruimte. Dit betekent extra financieel voordeel.

De woningen zijn gasvrij en aangesloten op een duurzame warmtebron. Dat minimaliseert de CO2 uitstoot waardoor het milieu wordt ontzien. Hiermee draagt u bij aan een beter klimaat en milieu en bent u voorbereid op de toekomst. Bij een energiezuinig woning heeft u extra hypotheekruimte van € 9.000,-.